Huittisten tornien taisto päättyi, eläköön uusi Vesitorni!

22.12.2017 -- Posted by : admin

Huttisissa on ollut pari viimeistä vuotta maamerkkinä kaksi lähes samankorkuista vesitornia.

Vanha 26-metrinen torni valmistui vuonna 1974. Samana vuonna Suomen jääkiekkomaajoukkue menetti ensimmäisen MM-mitalinsa maalivahti Stig Wetzellin epäselvässä doping-tapauksessa. Yksi banaani liikaa.

Huittisissa oli nyt yksi torni liikaa uuden 30-metrisen vesitornin valmistuttua tammikuussa 2016. Vanhassa havaittiin samanlaisia vaurioita kuin Jyväskylässä sijainneessa ja sortuneessa tornissa, ja se päätettiin purkaa.

Lokakuussa aloitettiin vanhan tornin purkutyöt. Täysin mutkitta purkutyöt eivät ole sujuneet, sillä vesitornin sisältä löytyi lujalevysuikaleita, joita ei oltu havaittu haitta-aineraportin laadinnan yhteydessä.. Lujalevyistä ei myöskään ollut merkintää alkuperäisissä rakennekuvissa.

Työt keskeytettiin lisäselvitysten ajaksi, ja levyistä otetuista koepaloista selvisi, että ne sisälsivät krysotiiliasbestia. Myös pohjaelementit osoittautuivat erilaisiksi kuin alkuperäisissä rakennekuvissa ja purkusuunnitelmassa.

Asbestipurkutyö ja pohjaelementtien rakenteen erilaisuus viivästyttivät purkutyötä parisen viikoa, mutta tällä hetkellä työmaalla ollaan menossa jo loppusuoralla.

Jaa:

Uusimmat postaukset

Ulottuva kukkakeppi

Tikusta asiaa.

Ohuen lasin varassa

Haastava lasikaton purku 30 metrissä.

Piikkausrobotti tositoimissa

Klaukkalassa Kuonomäentie 5:ssä tiilijulkisivu sai kyytiä Husqvarnan…

Huittisten tornien taisto päättyi, eläköön uusi Vesitorni!

Huttisissa on ollut pari viimeistä vuotta maamerkkinä kaksi lähes…